Çorum Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri Hitit Uygarlığı İle Tanıştı…z Yeni Kayıt

Hitit Üniversitesi Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan’ın destekleriyle gerçekleştirilen ve Hititoloji bilim dalının tanıtılmasını amaçlayan gerçekleştirilen “Küçük Hititologlar Yetişiyor Projesi” bir etkinliğini daha gerçekleştirdi. Çorum Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen ve yoğun öğrenci katılımının olduğu konferansta Doç. Dr. İlknur Taş’ın yanı sıra; Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Ensitüsü Eskiçağ Tarihi yüksek lisans öğrencisi  Birgül KILIÇ ve Tarih Bölümü öğrencisi Hüseyin EKE de söz aldılar.

Konferanstan hemen sonra öğrencileri özendirmek amacıyla bir yarışma düzenlendi. Öğrenciler arasında sorduğu sorularla dikkat çeken bir öğrenci yarışmayı kazanarak, Pazar günü yapılacak ve Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Hitit Başkenti Hattuşaş” gezisine katılamaya hak kazandı.