Hitit Uygarlığı Uygulama Ve Araştırma Merkezi İRLANDA’nın Başkenti DUBLİN’de Tanıtıldı

İrlanda’nın Başkenti Dublin’de 23-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Hekhal Enstitü tarafından ” Money and Cult. The Role of the Temple in the Ancient Economy”  ana temalı uluslararası bir sempozyum gerçekleştirildi.
Söz konusu uluslararası sempozyuma Hekhal Enstitüsü’nün davetlisi olarak katılan merkezimiz müdiresi Doç. Dr. İlknur TAŞ, dünyanın alanında sayılı bilim insanlarının dinleyici olarak katıldığı “Hittite Temple Economy” isimli Hitit tapınak ekonomisini çeşitli yönleriyle ele alan bir bildiri sundu. Konferansın ardından, araştırma merkezimizi tanıtan bir konuşma da yapan Taş, merkez faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Konferans sonunda izleyicilere, Hitit Üniversitesi, Hitit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ve Çorum Müzesi’nin tanıtıcı broşürleri dağıtıldı.