HİTİT İMPARATORLUK DÖNEMİ KAYA ANITLARI KONULU KONFERANS

Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Boğazkale İlçesi Dulkadiroğulları Konakları’nda, ‘Hitit İmparatorluk Dönemi Kaya Anıtları’ isimli konferans gerçekleştirilmiştir. Konferans Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Eskiçağ Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Yiğit tarafından verilmiştir.

Tarihi Dulkadiroğulları konaklarında gerçekleştirilen konferansa; Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, Çorum Belediyesi’nden bazı Meclis Üyeleri, Çorum Müze Müdürü Önder İpek, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri , Hitit üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, Arkeoloji Bölümü ve Antropoloji Bölümü Öğretim Üyeleri ile çok sayıda üniversite öğrencisi katılmıştır.

Açılış konuşmasını Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdüresi İlknur Taş’ın yaptığı Konferansta Prof. Dr. Turgut Yiğit, Hititler’in İmparatorluk Dönemi’nde yayılım gösterdikleri tüm Anadolu coğrafyasında ki kaya anıtlarından bahsedilmiştir. İmparatorluk dönemi kaya anıtlarının, filolojik ve sanatsal açıdan değerlendiren Yiğit; kaya anıtları ile ilgili gerçekleştirdiği ve çok yakında kitaplaştıracağı proje hakkında da bilgi verdi. Ayrıca konferansta, tüm Anadolu coğrafyasında Hitit İmparatorluk Devri’nden kalma kaya anıtlarına tek tek değinilmiş bu anıtların yapılış amacı bilimsel belgeler ışığında Prof. Dr. Turgut Yiğit tarafından sunulmuştur. Konferans bitiminde ise, bir resepsiyon verilmiştir.



HIZLI ERİŞİM