Çanak-Çömlek Teknolojisi Çalıştayı Sonuç Sergisi Açıldı

Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Çanak-Çömlek” sergisi açıldı.

HİTİTSEM’deki sergi açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlknur Taş, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü Arkeolojisi Bölüm Başkanı Dr. Martin Godon, öğretim elemanlarımız ve öğrenciler katıldı.

Sergide; geçtiğimiz dönem içerinde Üniversitemizde gerçekleştirilen “Çanak – Çömlek Teknolojisi” konulu çalıştayın ardından Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda bulunan seramik atölyesindeki eğitime katılan kursiyerlerin hazırladıkları eserler yer aldı.

Öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz tarafından yapılan çalışmaları inceleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde Arkeoloji Bölümünün yanı sıra Antropoloji Bölümünün de bulunduğunu belirterek, bu iki bölümünde birbirinin tamamlayacağını ifade etti. Prof. Dr. Alkan, Hititoloji dalında da Üniversitemizde daha çok çalışma yapılacağını sözlerine ekledi.